Om Milla Keramik


Välkommen till den småskaliga keramikverkstaden Milla Keramik.

Jag gör handgjord keramik i stengods. I min verkstad i Örebro drejar jag tallrikar, kaffekoppar, stora tekoppar, skålar och fat. Ja helt enkelt bruksföremål i keramik.
Jag gör alltid lätta kaffekoppar med tunn kant, då är de godast att dricka ur tycker jag. Större tekoppar får en något grövre kant. Men inte för tjock, lagom tjock för den rätta känslan.

Glasyrerna jag använder är tåliga för att användas varje dag och givetvis giftfria vid användning. Glasyrer och leror består av en rad olika naturliga ämnen och kan variera något från gång till gång. I kombination med det småskaliga hantverket blir alla föremål unika. Att den ena koppen inte är exakt den andra lik på hyllan är något jag värderar högt.

Jag heter Camilla Pahlstad och jobbar sedan 2016 heltid som keramiker. Ni hittar mig i min keramikverkstad i Örebro.  Besöksadress: Vikingavägen 6
703 65 Örebro

Öppettider
Du är även välkommen till min keramikverkstad iför att klämma och känna på de bruksföremål som finns på hyllan för dagen. 

Jag har öppet i keramikverkstan varje onsdag kl. 10-18. 
Om jag av någon anledning behöver ha stängt en onsdag så meddelar jag detta via Instagram och Facebook. 

Under sommaren är verkstan stängd för semester. Likaså under sportlov, påsklov och jullov. Exakta datum meddelar jag på Instagram och Facebook. Eller ring mig och fråga, 0739-79 66 15.

Tallrikar till Restauranger och kockar
När en kock ska tävla i matlagning söker de efter keramik som ska avspegla samma äkthet som maten de lagar. Färg, form och känsla ska harmonisera i hela presentationen. 
Här kommer jag in i bilden. Vi tar tillsammans fram en tallrik som jag drejar till just den rätten de tävlar med.
Under de senaste 3 åren har jag gjort tallrikar till ett 15-tal kockar som ska tävla. Årets kock,  SM i professionell matlagning är den största i Sverige. Där har jag gjort tallrikar till bland andra Fredrik Andersson från Svenska kocklandslaget och Daniel Müllern.

Jag har även gjort keramik som det tävlats med i OS i matlagning! Då var det Fazer Culinary team som både tävlade 2016 och 2018.

Även restauranger med ett helhetstänk på presentationen värderar en handgjord tallrik högt. Klart att tallriken ska vara gjord med samma omsorg som maten de lagar, det förhöjer hela matupplevelsen för gästen.
Jag har bland annat levererat keramik till Katrinelund Gästgiveri, Örebro. Villa Strandvägen i Ystad. Köket i Falkenberg. Drängen i Örebro och Hotel at Six i Stockholm, Brasserie 1742 Kosta Boda Art Hotel.


Ernst Kirchsteiger & Milla Keramik
"En handgjord kopp för morgonkaffet, finns det något skönare för själen? Så där så att tummarna hittar naturliga gropar att landa i medan hjärnverksamheten vandrar vidare, när du sitter där i morgonsolen och smakar på morgonkaffet. Den här vackra keramiken från Camilla Pahlstads keramikverkstad i Örebro njuter jag av i sommar."
Ja, så här underbart målande kan väl bara Ernst uttrycka sig :-). Texten är från tidningen Hemma med Ernst. Jag gillar Ernst!

2017 fick jag medverka i TV4-as program Sommar med Ernst. Tro mig, den mannen är samma  genuina och drömmande människa även när kamerorna är avstängda. Ernst drejade och jag pratade honom genom processen. Det blev en tvålskål som även kan användas i köket till de avsköljda primörerna.

Stora delar av min keramik har även fått vara med under senaste åren där Ernst lagar mat. Ofta ses det buteljgröna men även Vit sand.


Vedum & Milla

Jag fick i hösten 2019 frågan om jag ville ta fram tvålfat och tandborstmuggar till Vedums nya serie Anno. Det ena gav det andra och helt plötsligt befann jag mig i den underbaraste keramikverkstad man kan tänka sig. Hos Vedum! Ingen riktig verkstad dock. Men eftersom den nya serien Anno kan användas både i badrum och andra rum i hemmet så passade den även till keramikverkstaden. Jag jobbade på och de filmade. Önskar bara att min egen verkstad var så här fin! Gedigna material och små fiffiga lösningar.

Vi  på Vedum delar kärleken till hantverket med Camilla Pahlstad som driver Milla Keramik.
Därför bjöd vi in henne till vårt Vedumbadrum inrett med vår nya, tidlösa badrumsserie Anno. Camilla agerade inte bara modell, utan skapade även ett kit bestående av en tandborstmugg och ett tvålfat, unikt framtaget för Anno och Vedum. Resultatet blev helt fantastiskt!

I filmen nedan ser du Camilla Pahlstad göra det hon gör allra bäst i en miljö inredd med sådant som vi på Vedum gör allra bäst – vacker, funktionell och hållbar design för hela hemmet.

Läs mer om samarbetet här: https://anno.vedum.se/#millaforvedumSes här i olika media

Här drejar jag och Ernst i Sommar med Ernst i TV4 program från 2017.

Här i reportaget från Bra Affärer 2018 kan ni se bilder och läsa mer om mig och Milla Keramik.

Film från Katrinelund Gästgiveri  2017 där vi leverantörer blir hyllade. Tack snälla Katrinelund för att ni tror på oss!  

Här i reportaget  från Örebroaren 2015 kan ni se bilder och läsa mer om mig och Milla Keramik


Skicka keramik i paket

Att skicka keramik i paket funkar alldeles utmärkt. Jag packeterar i bubbellplast och enligt konstens alla regler. Skulle innehållet mot förmodan vara trasigt så ska du reklamera detta till mig och du får sedan nya produkter.

Jag är godkänd för F-skatt, org.nr. 760327-6663.

Leveranstid
Jag arbetar alltid mot beställningar och har mycket keramik som ska drejas. Därför är en vanlig leveranstid ca 6 månader. Se den aktuella leveranstiden överst på sidan bredvid min logotype. Men ni vet vad man säger; Väntar man på något gott, väntar man aldrig för länge. Hoppas att du håller med ;).www.instagram.com/millakeramik
www.facebook.com/millakeramik
Telefon: 0739-79 66 15.
E-post: milla@millakeramik.se

Välkommen!

Hälsningar Camilla Pahlstad


Kontakt: milla@millakeramik.se

VisaMasterCardSwishKlarna