Handgjord Keramik i stengods - Milla Ker…

Om

Milla Keramik, handgjord keramik i stengods hittar du här. Jag drejar tallrikar, kaffekoppar, stora tekoppar, skålar och fat. Ja helt enkelt bruksföremål i keramik
Jag gör alltid kaffekoppar med tunn kant, då är de godast att dricka ur tycker jag. Större tekoppar får en något grövre kant. Inte för tjock, lagom tjock.

Jag heter Camilla Pahlstad och jobbar sedan 2016 heltid som keramiker. Ni hittar mig i min keramikverkstad i Örebro.

Tallrikar till kockar
När en kock ska tävla i matlagning söker de efter keramik som ska avspegla samma äkthet som maten de lagar. Färg, form och känsla ska harmonisera i hela presentationen.
Här kommer jag in i bilden. Vi tar tillsammans fram en tallrik som jag drejar till just den rätten de tävlar med.
Under de senaste 3 åren har jag gjort tallrikar till ett 15-tal kockar som ska tävla. Årets kock,  SM i professionell matlagning är den största i Sverige. Där har jag gjort tallrikar till bland andra Fredrik Andersson från Svenska kocklandslaget och Daniel Müllern, Villa Strandvägeni Ystad.

Jag har även gjort keramik som det tävlats med i OS i matlagning! Då var det Fazer Culinary team som 2016 tävlade i Erfurt.

Även restauranger med ett helhetstänk på presentationen värderar en handgjord tallrik högt. Klart att tallriken ska vara gjord med samma omsorg som maten de lagar, det förhöjer hela matupplevelsen för gästen.
Jag har bland annat levererat keramik till Katrinelund Gästgiveri, Örebro. Villa Strandvägen i Ystad. Köket i Falkenberg. Drängen i Örebro och Hotel at Six i Stockholm.


Ernst Kirchsteiger & Milla Keramik

"En handgjord kopp för morgonkaffet, finns det något skönare för själen? Så där så att tummarna hittar naturliga gropar att landa i medan hjärnverksamheten vandrar vidare, när du sitter där i morgonsolen och smakar på morgonkaffet. Den här vackra keramiken från Camilla Pahlstads keramikverkstad i Örebro njuter jag av i sommar."
Ja, så här underbart målande kan väl bara Ernst uttrycka sig :-). Texten är från tidningen Hemma med Ernst. Jag gillar Ernst!

Jag har fått äran att medverka i TV4-as program Sommar med Ernst. Den 3 augusti sänds det och gissa om jag är spänd på att få se resultatet av inspelningen!! Min butelgröna keramik har även fått vara med under alla program där Ernst lagar mat. Även färgen Sand/vit har skymtats.

När huset i Åsbyviken ska få fira jul med Ernst får min keramik vara med. Stora fat, skålar och glöggmuggar dukas det upp med.Skicka keramik i paket
Att skicka keramik i paket funkar alldeles utmärkt. Jag packeterar i bubbellplast och enligt konstens alla regler. Skulle innehållet mot förmodan vara trasigt så ska du reklamera detta till mig och du får sedan nya produkter.
Jag är godkänd för F-skatt, org.nr. 760327-6663.

Leveranstid
Jag arbetar alltid mot beställningar och har mycket keramik som ska drejas. Därför är en vanlig leveranstid 3-6 månader. Se den aktuella leveranstiden överst på sidan bredvid min logotype. Men ni vet vad man säger; Väntar man på något gott, väntar man aldrig för länge. Hoppas att du håller med ;).

Öppettider
Du är även välkommen till min keramikverkstad i Örebro för att klämma och känna på de bruksföremål som finns på hyllan för dagen. Jag har öppet i keramikverkstan varje onsdag kl. 10-18.
Om jag av någon anledning behöver ha stängt en onsdag så meddelar jag detta via Instagram och Facebook. Juli-augusti är verkstan stängd för semester. Likaså under sportlov, påsklov och jullov.

www.instagram.com/millakeramik
www.facebook.com/millakeramik
Telefon: 0739-79 66 15.
E-post: milla@millakeramik.se

Besöksadress: Vikingavägen 6
703 65 Örebro

Välkommen!

Här i reportaget kan ni se bilder och läsa mer om Milla Keramik